Bob Jansen & Piet de Vogel

Bob Jansen en Piet de Vogel vormen samen het duo dat staat achter het concept “Special Pigeons”. Passie voor alle sportieve elementen van de marathon sport en het kweken van super duiven zit bij beide mannen in hun genen.

SuperBob is een speciale duif die in zijn vliegcarrière 4x werd gespeeld op een internationale vlucht en maar liefst 4x een kopprijs behaalde.

Bob Jansen is de kweker van deze SuperBob en als vliegduif vertoefde hij op de hokken van Ronald Geerdink. Toen SuperBob te koop kwam in een totale verkoop van Ronald Geerdink staken Bob en Piet de koppen bij elkaar. En niet veel later was het plan geboren om gezamenlijk het project “Special Pigeons” te starten.

En hoe mooi is het om met SuperBob als vaandeldrager van start te gaan.

Bekijk hier de video over de SuperBob

Prestaties

Bob Jansen

Bob Jansen

In 2000 kwam hij op zijn huidige adres in Bergambacht te wonen. Aan de rand van het typisch Hollandse landschap van uitgestrekt grasland met waterlopen en sloten. Op dat nieuwe adres heeft Bob Jansen volop plaats voor de duivensport en knappe duivenverblijven. In die tijd vloog Bob in combinatie met Jasper Schilt in Lekkerkerk onder de naam Schilt-Jansen. De vliegers huisden bij Jasper en de kwekers bij Bob. De combinatie ging in 1983 van start. Op zijn nieuwe adres in Bergambacht had Bob Jansen ook weer de kwekers van de combinatie aan huis. Maar met de extra ruimte besloot hij ook aan zijn huis een aantal jongen te laten uitvliegen. Gewoon voor de aardigheid en plezier. Ze kregen een eigen afdeling en ze konden doen en laten wat ze wilden. Dat ploegje werd in 2002 oude duif en bleef intact en uitvliegen terwijl de jongen uit de kwekers naar het vlieghok in Lekkerkerk gingen. Trouwens de combinatie had indertijd heel goede dagfondduiven en een paar keer werd daarop de 1e prijs over heel Zuid-Holland gepakt. Maar ook de overnachtfond had de interesse van Bob en daarvoor werden geregeld aankopen gedaan om het kweekhok te versterken. Bob had indertijd met zijn eigen bedrijf weinig tijd voor de duivensport en had in Jasper Schilt een beste kameraad om in combinatie toch de ‘strijd’ aan te gaan en duiven te spelen. Na het seizoen 2004 besloot Bob echter met het combinatiespel te stoppen en op eigen adres met duiven te gaan spelen en dat jaar stond voor het laatst de naam Schilt-Jansen uit Lekkerkerk op de uitslagen. In goed overleg behield Jasper de vliegduiven en bleven de kweekduiven voor Bob. En in 2005 begon dus de fond carrière van Bob Jansen op eigen naam.

Piet de Vogel

Piet de Vogel

Piet de Vogel is een gepassioneerde fondspeler die al jarenlang aan de top staat van de nederlandse fondwereld en daarnaast ook internationale bekendheid geniet.

Hij studeerde economie en deed een MBA in de USA/NL. Vanuit deze achtergrond werkte hij beroepsmatig als adviseur, interim manager en ondernemer. Momenteel is hij als ondernemer werkzaam in de duivensport en is mede eigenaar en initiatief nemer van de succesvolle veilingsite voor de zware fond www.toppigeons.nl

Zijn passie is echter de duivensport en dan met name de lange afstands races (zware fond). Begin jaren ‘90 werd op eigen naam gestart en er werd gekozen voor een 100 specialisatie op de zware fond.