Maak kennis met onze SuperBob

Top transfer; de “SUPERBOB” gaat terug naar zijn Roots! Deze witte raaf blijft in Nederland.
Aangekocht door Bob Jansen en Piet de Vogel.

“SUPERBOB” is een echt een wonder op wieken. Ronald Geerdink kreeg deze duif van Bob Jansen en hij werd gekweekt uit superduiven. De moeder is een nationale winnares van Cahors S2 met voorsprong. De vader is een zoon van één van de beste ZLU duiven van dit moment “SUPER PERPIGNAN” van Paul vd Boogaard met de 9e Nat. Perpignan, 12e Nat. St. Vincent, 20e Nationaal Pau, 100e Nationaal Bordeaux en 146e nationaal Pau !

“SUPERBOB” werd gekweekt door Bob Jansen en bewees zijn klasse vanaf het 1e moment dat hij op het hok van Ronald Geerdink kwam. Maar liefst 15x was het de eerst aankomende duif van Ronald Geerdink op de kortere vluchten en Ronald had er altijd een flink aantal mee!

Als jaarling speelde hij in 2017 gelijk op tijd van een zware AGEN ZLU met de 56e Nationaal. Hij werd toen gelijk ingehouden.

Als 2 jarige in 2018 stond er geen maat meer op! Hij kwam elke keer vroeger en won in het loodzware maar eerlijke seizoen 2018 3 kopprijzen. Hiermee had hij met zijn 3 topprijzen een groot aandeel in de mooiste titel die Ronald Geerdink won namelijk de NATIONALE MARATHONTITEL. Het deed een beetje denken aan het vermaarde WONDER VAN NEER die voor zijn baas Pie Verheijden ooit in zijn eentje de zo felbegeerde Marathontitel won.

SUPERBOB won in 2018

  • 99e Nationaal Pau
  • 31e Nationaal St. Vincent ZLU
  • 24e Nationaal Perpignan en 73e Internationaal tegen 12.349 duiven!
    (Dat was de zwaarste vlucht van de laatste decennia en voor SUPERBOB tevens zijn laatste vlucht en niemand zal ooit weten wat dit fenomeen nog meer had kunnen winnen! Want zo mogen we hem toch wel betitelen?!)

Naast zijn belangrijke bijdrage in het winnen van het Nationale Marathonkampioenschap 2018 werd SUPERBOB de 3e beste asduif ZLU van Nederland 2018 de 1e Nationale Derbyduif ZLU 2018!

Als kweker bewees hij ook gelijk zijn klasse bij Ronald.

Op Agen jaarlingen ZLU 2019 waren twee kinderen van ‘SUPERBOB’ in de race en wonnen gelijk al de 78e nationaal en de 332e Nationaal!

De cirkel is rond en U kunt meegaan profiteren van de nakweek van deze klasbak.

Voor Bob Jansen die zelf een zeer succesvol en gepassioneerd marathonspeler is, is hiermee de cirkel rond! Wat is er mooier om als kweker van zo’n superduif deze weer opnieuw op de hokken te krijgen!

Zelf won Bob oa een 1e Nat.Cahors, kweekte de 1e Nat. St Vincent voor Rik Ros en nu komt de SUPERBOB door middel van zijn nakweek de hokken in Lekkerkerk weer versterken.

Piet de Vogel die eerder zo’n kweekprogramma opzette met de 2 superduiven van Ko Van Dommelen namelijk DE PAARSBORST en DE CAS herkende de unieke klasse van deze crack en wilde graag mee participeren en een kweekprogramma rondom deze topper opzetten!

Eerst zullen Bob en Piet hun eigen hokken versterken met de nakweek en hierna zullen er jongen van deze supercrack met hiervoor speciaal geselecteerde duivinnen worden aangeboden. Hiervoor wordt samengewerkt met TopPigeons.com die hiervoor een speciale formule heeft ontwikkeld. We houden u hiervan op de hoogte via de speciale site rondom de SUPERBOB.

Neem direct contact op

Investeren in bewezen topduiven op de vluchten en in de kweek is de kortste lijn naar succes!

Voor Bob en Piet en vele anderen is dat een vaststaand feit! Recent wordt dat weer bewezen door de kweekstrategie van PIPA & Hugo Batenburg met Barcelona winnaars zoals New Laureaat, Special One etc. Maar ook Gerard Koopman met meervoudig kopvlieger Red Bullens etc. is er goed voorbeeld van.
Piet de Vogel bouwde samen met een compagnon al vanaf 1998 ervaring op met zo’n formule met de aankoop van wereldvermaarde tweevoudig nationaal winnaar de Paarsborst en een jaar later met de Beste internationale Barcelona duif van dat moment de Cas. Beide gespeeld door Ko van Dommelen.
Het grote voordeel hiervan is dat veel nageslacht in Nederland en België blijft en de liefhebbers weer kunnen profiteren van deze klasse. Voorheen gingen deze duiven vaak naar Japan en China en hoorde men er niets meer van. Velen zijn dan ook geslaagd met de nakweek van deze duiven. Piet heeft er zelf zijn befaamde Asduiven lijn mee opgebouwd die 4 1e Asduiven ZLU heeft voorgebracht.

Het kweken van toppers biedt veel kans op succes maar is zeker geen 100% garantie. Kweken blijft altijd een puzzel en genenspel.
Het scheelt zeker als de aangekochte duif kort in het pedigree veel bewezen toppers heeft en uit een bewezen familie komt met veel topprestaties. Wellicht het belangrijkste is om er de juiste partner voor te vinden! De SUPERBOB heeft een ideale genencombinatie met vele toppers kort in het pedigree.

Belangrijk is het dan om daar bewezen kweekduivinnen uit een echte stam met doorkweek op te zetten.

Speciaal voor de SUPERBOB zijn een aantal extra duivinnen geselecteerd. Later meer hierover. U krijgt dan inzicht welke koppelingen er zijn gemaakt.
Dit zullen spectaculaire inteeltkoppelingen zijn, maar ook topkruisingen met het beste wat er rondvliegt voor de zware fond.
ALLEEN HET BESTE IS GOED GENOEG VOOR “DE SUPERBOB”