SPECIAL PIGEONS

EEN BIJZONDER PROJECT IN DE MARATHONWERELD.

MET ELKAAR GENIETEN VAN BEWEZEN TOPPERS! KWEKEN MET BEWEZEN TOPPERS NOG STEEDS DE KORTSTE WEG NAAR SUCCES.

In 2020 hebben Piet de Vogel en Bob Jansen de handen inééngeslagen om samen bijzondere topduiven op de internationale vluchten aan te kopen.
Met de aankoop van een 1e topper de “DE SUPERBOB” werd het project “SPECIAL PIGEONS” opgestart.

Het belangrijkste doel is om samen te genieten van de sport en met de jongen uit deze toppers sportief sterker te worden. Een deel van de jongen uit deze toppers zal worden verkocht zodat andere liefhebbers ook mee kunnen profiteren van de erfelijke kwaliteiten van deze topduiven!

Het kweken uit bewezen toppers is volgens hun vaste overtuiging nog steeds de kortste weg naar succes! Toppers komen vaak uit toppers. Is het niet in de 1e generatie dan toch vaak in de volgende generaties!

Een mooie bijkomstigheid is dat deze toppers in Nederland blijven en hiermee ook een bijdrage leveren aan de toonaangevende rol die Nederland wereldwijd in de marathonsport heeft! Meestal verhuizen zulke cracks naar het buitenland.

SPECIAL PIGEONS bezit inmiddels een 4 tal topdoffers en een mooie groep duivinnen.

Inmiddels zijn een 4 -tal toppers aangekocht en meerdere topduivinnen. Ook zijn er uit speciale koppelingen van de topduiven prachtige duivinnen gekweekt! Bij deze toppers zijn 3 echte ASDUIVEN met meerdere kopprijzen op de internationale vluchten en 2 internationale winnaars. Iets om oprecht trots op te zijn!

Bekijk onze duiven

SPECIAL PIGEONS: HET BEGON MET DE “SUPERBOB”!

Twee jaar geleden kwam een ZLU topduif in de verkoop genaamd de “SUPERBOB”. Deze topdoffer gekweekt door Bob Jansen en gespeeld door Ronald Geerdink speelde op 4 achtereenvolgende ZLU vluchten een topprijs. Een 100% score en 4x top 100 is alleen weggelegd voor de echte topduiven! Vier mooie vluchten en op de loodzware Perpignan editie 2018 won hij met de 24e Nationaal een ZLU bokaal en maakte zijn eigenaar oa Nationaal Marathonkampioen. Voor Ronald zijn beste seizoen ooit mede dankzij het fenomeen “SUPERBOB” . Deze werd in het ZLU jubileum jaar gekroond tot 1e DERBYDUIF en 3e ASDUIF ZLU.

Piet de Vogel had interesse in deze doffer en wilde er zijn BREEDING CENTER mee versterken. Op de bezichtiging van deze verkoop bij Ronald Geerdink kwam Piet met de kweker Bob Jansen in gesprek en werd het plan gemaakt om deze duif gezamenlijk aan te kopen. Deze opzet lukte en hiermee was het SPECIAL PIGEONS project een feit. Voor Bob Jansen ook best bijzonder, omdat hij deze witte raaf zelf had gekweekt! De cirkel was hiermee voor hem rond.

Meer over SuperBob

Kweekhok en idee!

Achtergrond

Voor de marathon sport in West Europa is het belangrijk dat de beste duiven behouden blijven en niet naar het Verre Oosten verkassen. Piet de Vogel heeft dit in kader van IMA (international Marathon Aces) eerder gedaan en kocht met partners superduiven zoals de PAARSBORST – CAS – LEVI etc.

Met het doel om zelf sportief op een hoger plan te komen, maar ook om een deel van de jongen uit speciale topkoppelingen aan te bieden voor geïnteresseerde liefhebbers. Een prachtige formule die nu bijvoorbeeld door PIPA & Batenburg wordt toegepast op internationale Barcelona winnaars. Er zijn natuurlijk naast deze winnaars nog meer echte superduiven beschikbaar. Duiven die meerdere malen hebben uitgeblonken door kop te vliegen op de zwaarste klassiekers!

Special Pigeons; een nieuwe opzet voor super fondduiven. Het streven naar perfectie en kweken van jongen met topkwaliteit!

Daarom heeft Piet de Vogel nu samen met Bob Jansen de handen ineengeslagen om iets soortgelijks op te zetten, namelijk SPECIAL PIGEONS. Beide zijn duivenvrienden en sedert jaar en dag behoren zij tot de kampioenen op hun spelonderdeel respectievelijk de internationale ochtendlossing en de nationale NPO marathonvluchten. Ook in het zware jaar 2020 behoorden zij weer tot de kampioenen en behaalden vele topresultaten!

De eerste speciale superduif die voor dit doel werd gekocht is de “SUPERBOB”. Een echte special pigeon!

Door zijn geweldige resultaten behaalde zijn vorige eigenaar Ronald Geerdink de nationale ZLU marathon titel. In de hand is het een geweldige duif die alles heeft en in vele opzichten speciaal is. Zijn 1e jongen bewezen dit reeds. De duif werd door Bob Jansen gekweekt en heeft zowel aan vader- als moederszijde een superpedigree! Zijn moeder is de Nationale winnares sector 2 van Cahors met voorsprong!

“SUPERBOB” wordt in een speciaal kweekprogramma gekoppeld tegen de beste duivinnen op basis van een speciale selectie. De duivinnen zijn door Piet & Bob zorgvuldig geselecteerd. In de hand, de afstamming en de “FIT” met “SUPERBOB”!

Hoe komt U in het bezit van een jong van de “SUPERBOB”?

Een klein deel van de jongen gaat naar de eigen hokken om ons sportief te verbeteren. Een select groepje komt beschikbaar op de markt. De prijzen zijn afhankelijk van de koppels op aanvraag. Af en toe zal er 1 via een speciaal veilingmodel worden aangeboden.

U kunt ons altijd contacten voor nadere info!

Wij houden U hierbij op de hoogte van de geplande veilingen! Dit volgt binnenkort.

Met sportgroeten
Piet de Vogel en Bob Jansen

Neem direct contact op!

“SPECIAL PIGEONS”: CRITERIA

In 2019 werd de kweek gestart met de “SUPERBOB” en ontstond ook het idee om meerdere van dit soort toppers aan te kopen. Niet eenvoudig want er zijn simpelweg niet veel van dit soort duiven en als ze al te koop zijn hangt er een stevig prijskaartje aan Internationale topduiven.

  • De duiven moesten op de internationale vluchten liefst meerdere topprestaties hebben behaald en daarbij een mooie “ACE PIGEON” klassering op nationaal nivo hebben gerealiseerd.
  • Ze moesten afkomstig zijn uit een bewezen topfamilie.
  • De duif moest ook in de hand een topduif zijn met bijzondere fysieke kwaliteiten.
  • Bewezen kweek resultaten zijn een pré maar vaak hebben deze duiven nog niet de kans gehad om te kweken.