Special Pigeons

Kweekhok en idee!

Achtergrond

Voor de marathon sport in West Europa is het belangrijk dat de beste duiven behouden blijven en niet naar het Verre Oosten verkassen.

Piet de Vogel heeft dit in kader van IMA (international Marathon Aces) eerder gedaan en kocht met partners superduiven zoals de PAARSBORST – CAS – LEVI etc.

Met het doel om zelf sportief op een hoger plan te komen, maar ook om een deel van de jongen uit speciale topkoppelingen aan te bieden voor geïnteresseerde liefhebbers. Een prachtige formule die nu bijvoorbeeld door PIPA & Batenburg wordt toegepast op internationale Barcelona winnaars.
Er zijn natuurlijk naast deze winnaars nog meer echte superduiven beschikbaar. Duiven die meerdere malen hebben uitgeblonken door kop te vliegen op de zwaarste klassiekers!

Special Pigeons; een nieuwe opzet voor super fondduiven. Het streven naar perfectie en kweken van jongen met topkwaliteit!

Daarom heeft Piet de Vogel nu samen met Bob Jansen de handen ineengeslagen om iets soortgelijks op te zetten, namelijk SPECIAL PIGEONS. Beide zijn duivenvrienden en sedert jaar en dag behoren zij tot de kampioenen op hun spelonderdeel respectievelijk de internationale ochtendlossing en de nationale NPO marathonvluchten. Ook in het zware jaar 2020 behoorden zij weer tot de kampioenen en behaalden vele topresultaten!

De eerste speciale superduif die voor dit doel werd gekocht is de “SUPERBOB”. Een echte special pigeon!

Door zijn geweldige resultaten behaalde zijn vorige eigenaar Ronald Geerdink de nationale ZLU marathon titel. In de hand is het een geweldige duif die alles heeft en in vele opzichten speciaal is. Zijn 1e jongen bewezen dit reeds. De duif werd door Bob Jansen gekweekt en heeft zowel aan vader- als moederszijde een superpedigree! Zijn moeder is de Nationale winnares sector 2 van Cahors met voorsprong!

“SUPERBOB” wordt in een speciaal kweekprogramma gekoppeld tegen de beste duivinnen op basis van een speciale selectie. De duivinnen zijn door Piet & Bob zorgvuldig geselecteerd. In de hand, de afstamming en de “FIT” met “SUPERBOB”!

Hoe komt U in het bezit van een jong van de “SUPERBOB”?

Een klein deel van de jongen gaat naar de eigen hokken om ons sportief te verbeteren. Een select groepje komt beschikbaar op de markt. Dit voor vaste prijzen vanaf 1500 euro afhankelijk van de gemaakte koppeling! Af en toe zal er 1 via een speciaal veilingmodel worden aangeboden.

U kunt ons altijd contacten voor nadere info!

Wij houden U hierbij op de hoogte van de geplande veilingen! Dit volgt binnenkort.

Met sportgroeten
Piet de Vogel en Bob Jansen

Neem direct contact op!